YBU Hakkında

YBU hakkında neler bilmek istiyorsan , üniversite yönetiminin kendi ağzından dinlemek için bu makalemi okuyabilirsin.

Metin üniversite yönetimi tarafından yazılmıştır , kişisel bir yazı değildir.Alıntıdır.


Üniversitemiz, bilimsel veriler ışığında çağımızın ihtiyacına cevap veren araştırma faaliyetleri ile bilim ve teknolojiye katkıda bulunacak, donanımlı bireyler yetiştirmek amacıyla ülkemizin 97. ve başkentimiz Ankara’ nın 5. devlet üniversitesi olarak (27648 sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihinde resmî gazete yayımlanan karar uyarınca) 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuvarla 03 ekim 2011 tarihinde eğitim-öğretime  başlamıştır. 2016 itibari ile 12 fakülte, 1 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 1 meslek yükokulu, 5 enstitü ve 15 uygulama ve araştırma merkezi bulunmaktadır.
Ülkemize ve  insanlığa hizmet edecek, bilimin ve insanlığın geleceğine yön verecek, güncel sorunlara duyarlı, ülkemize ve topluma yol gösteren bir üniversite olma hedefini merkeze koymuş olan bir üniversitedir.
Üniversitemiz, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 2016-2017 akademik yılında da, Tıp, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İnsan ve Toplum Bilimleri,  İşletme, Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Sağlık Bilimleri Fakülteleri, İslami İlimler Fakültesi ve Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı alanlarında lisans; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu da ön lisans eğitimine devam etmektedir.
2016-2017 Akademik Yılında  Diş Hekimliği Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde açılan Sosyal Hizmetler, Spor Bilimleri, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri lisans eğitimine başlayacaktır.
Üniversitemizde Tıp, Mühendislik, Siyasal Bilgiler ve İşletme Fakülteleri ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji Programında  %100 İngilizce eğitim verilmektedir.
Hukuk Fakültemiz Devlet üniversiteleri içinde ilk olma özelliğiyle  başladığı % 30 ingilizce eğitim programına devam etmektedir. İnsan ve Toplum bilimleri Tarih programımız da %30 İngilizce eğitime devam edecektir.
Bunun dışında Tıp Fakültesi  (Türkçe programı), Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik ve İnsan Toplum Bilimleri Fakültesinin diğer programları ile Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Din Musikisi Programı, Sağlık Hizmetleri MYO doğrudan Türkçe eğitim verirken; İslami İlimler Fakültemiz ise bir yıllık Arapça hazırlık eğitiminin ardından Türkçe Eğitime devam edecektir.
Lisans eğitimlerinin yanısıra, bütün fakültelerimizde tezli tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programlarımız da devam etmektedir. Toplam 37 lisans ve 95 lisansüstü programla bu yıl eğitim öğretime devam edecektir.Kuruluşundan itibaren kendisini bir araştırma üniversitesi olarak konumlandıran üniversitemiz, %26 Lisansüstü öğrenci oranı ile çok sayıda lisanüstü programı ve çok sayıda ulusal ve uluslararası projeyle hedefine emin adımlarla ilerlemektedir.
Üniversitemiz, %12 uluslararası lisans öğrencisi (86 ülkeden 1067 öğrenci), 150′ yi aşkın uluslararası üniversite ile yapmış olduğu ikili anlaşmalar, öğrenci –öğretim üyesi ve idari personel değişim programları, ortak diploma programları ve çok sayıda yabancı uyruklu öğretim üyesi sayesinde uluslararası bir üniversite konumuna gelmiştir. Üniversitemiz uluslararası lisans öğrencisi oranı ile Türkiye’deki üniversiteler arasında birinci sırada yer almanın haklı gururunu yaşamaktadır.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin lisans eğitimine başlanan bölümleri, ülkemizin üst düzeyde ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmeye yönelik bölümlerdir. Yüksek öğrenim gören bireylerin, en az bir yabancı dile ileri düzeyde hakim olması gereğinden hareketle, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak öğrencilerin, gelecekte istihdamları sırasında kendilerine büyük avantaj sağlayacak şekilde yabancı dil eğitimi vermekteyiz.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, genç bir üniversite olmasına rağmen, hem alanlarında söz sahibi akademisyenler için cazibe merkezi olmada, hem de başarılı öğrencilerin ilgisini çekmede büyük başarı sağlamıştır.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, çoğu lisans ve/veya lisansüstü derecelerini ABD, Avrupa ve Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden almış, tecrübeli, aktif ve dinamik bir öğretim kadrosuna sahiptir. 500’e yakını öğretim üyesi olmak üzere toplamda 1009 akademisyeni  kısa süre içerisinde bünyesine kazandırarak akademik insan kaynağı alt yapısını mükemmel düzeyde geliştirmiştir.
Başkent Ankara’da OXFORD, TOEFL, PEARSON, CİTY&GUİLD gibi uluslarası akredite kuruluşlarla yaptığı protokoller sayesinde uluslarası düzeyde  geçerli İngilizce eğitim olanağı sunarak yüksek nitelikli öğrencilerin ilgilerini çekmektedir.
Üniversitemiz elit üniversiteler içerisinde kendini konumlandırma yolunda önemli adımlar atmaktadır. Üniversite Yerleştirme Sınavları sonunda birçok programda Türkye’deki üniversiteler arasında ilk 5’te yer almaktadır.
Öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı ile yüksek öğretime yepyeni bir soluk getirmek üzere yola çıkan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak, ülkemize ve dünyamıza eğitim ve bilim alanında en üst düzeyde hizmet verebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.
Üniversitemiz, vizyonunu ve misyonunu sadece Ankara’nın değil, Türkiye’nin ve dünyanın  sayılı üniversitelerinden birisi olmak şeklinde belirlemiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder